Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că în şedinţa PNL s-a votat o rezoluţie pentru o legislaţie fermă în favoarea cetăţeanului şi a familiilor cu copii adolescenţi care sunt afectaţi de consumul de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL este foarte preocupat de tematica consumului şi a traficului de droguri, motiv pentru care astăzi colegii mei în unanimitate au votat un proiect de rezoluţie care pledează pentru o legislaţie fermă în favoarea siguranţei cetăţeanului, în favoarea familiilor cu copii adolescenţi care sunt afectaţi de consumul de droguri”, a spus Alina Gorghiu după şedinţa conducerii PNL.

Ea a arătat că Biroul Politic National a decis să susţină cu prioritate toate iniţiativele legislative care prevăd măsuri antidrog promovate atât de miniştri liberali cât şi de parlamentari şi cere sprijinul tuturor colegilor din Parlamentul României, pentru a fi votate în procedură de urgent, ea precizând că două proiecte sunt la Camera Deputaţilor şi unul la Senat.

”Vorbesc despre înfiinţarea Registrului national al traficanţilor de droguri, pe modelul celor care săvârşesc infracţiuni sexuale. Este un mijloc de prevenire a viitoarelor infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri, este un mijloc preventiv care trebuie neapărat să intre în vigoare rapid pentru a da statului posibilitatea să-şi protejeze cetăţenii”, a spus ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a precizat că al doilea proiect este intitulat legea 2 Mai şi prevede că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot să fie puşi în libertate atunci când primesc o pedeapsă condamnare şi trebuie să stea în închisoare.

Ea a mai spus că al treilea proiect se află în Senat şi este legat de înfiinţarea a 8 centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri, câte unul în fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

”Gândiţi-vă că astăzi vorbim despre diminuarea consumului, despre prinderea şi condamnarea traficanţilor, dar statul român este deficitar la capitolul infrastructură în care să tratezi bolnavii de această dependenţă”, a şţinut să menţioneze Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.