Liderul PNL Timiş, Alin Nica a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre impozitul progresiv dorit de PSD, că nu s-a discutat în coaliţie şi că PNL nu va accepta derogări de la cota unică. El a menţionat că propunerea PSD este o măsură populistă şi nu i se pare o propunere raţională. Nu e în interesul ţării să amăgeşti populaţia cu surplusuri la venit care nu sunt sustenabile, a mai spus Nica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând nu a existat în acest moment în coaliţie o discuţie despre modificarea Codului Fiscal sau introducerea de noi taxe. PNL a introdus cota unică. Cota unică a adus mai mulţi bani la buget, s-a eliminat evaziunea fiscală, s-au scos la iveală acele venituri din zona gri. Premierul a spus în nenumărate rânduri că anul acesta nu va introduce noi taxe”, a spus liderul PNL Timiş.

El a precizat că susţine în continuare cota unică. ”Nu vom accepta derogări de la această cotă”, a menţionat el.

Despre acceptarea unor deduceri pentru cei cu venituri mici, Alin Nica a precizat că încă nu a văzut nicio variantă de discuţie.

”Vom discuta şi nu vom respinge din start orice variantă de discuţie”, a completat liderul liberal, arătând că este un pic ironic să menţionezi că de fapt nu mai e cotă unică, când  aceste excepţii au fost făcute de Guvernele PSD, de-a lungul timpului.

Alin Nica a precizat că această deducere fiscală despre care vorbeşte PSD este ”o măsură populistă”. 

”Sigur că este o măsură populistă, haideţi să vorbim deschis, şi am încercat să fiu mai diplomat dar nu mi se pare o abordare constructivă în contextul economic actual. Nu mi se pare o propunere raţională”, a spus Nica, adăugând că ”trebuie să spunem lucrurilor pe nume, dacă nu e în interesul ţării”. 

”Nu e în interesul ţării să amăgeşti populaţia cu surplusuri la venituri care nu sunt sustenabile. Dacă economia are probleme, nu poate să susţină venituri mai mari, este foarte simplu”, a mai spus Nica. 

”Dacă mai tăiem din venituri, prin ceea ce propun ei, vor fi şi mai puţine venituri la buget, atunci trebuie să vedem de unde scoate 3, 4 sau 5 la sută din PIB”, a afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.