Deputatul USR Emanuel Ungureanu face, duminică, un apel public către Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central pentru a rezolva situaţia medicilor de familie care coordonează centrele de permanenţă şi care nu pot vota pentru că nu au voie să părăsească centrele. Peste 640 de persoane sunt în această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apel public către Autoritatea Electorală Permanentă şi Birourile Electorale Judeţene! Vă rog să vă deplasaţi cu urna mobilă la Centrele de Permanenţă coordonate de medicii de familie care NU POT părăsi aceste centre decât în situaţii excepţionale. Doamna doctor Otilia Ţigănaş, medic de familie la un Centru de Permanenţă din Aradul Nou a reclamat faptul că este împiedicată să işi exercite dreptul la vot din motive birocratice. Sunt aproximativ 640 de persoane care sunt în această situaţie, la nivel naţional”, a semnatat, duminică, pe Facebook, deputatul USR.

Potrivit acestuia, singura situatie prin care se permite părăsirea legală a Centrului de Permanenţă este legiferată prin Legea 263/2004, Art.7 "(3) Activitatea medicului se desfăşoară, de regulă, la sediul centrului de permanenţă. (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), medicul se poate deplasa la urgenţe majore pe raza localităţii unde se găseşte situat centrul de permanenţă".

Acesta cere, de asemenea, ca autorităţile în drept să asigure votul cu urna mobilă în spitalele din România unde mii de bolnavi au solicitat să îşi exercite dreptul la vot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.