Europarlamentarul Dacian Cioloş crede că votul de astăzi ar trebui să pună definitiv capăt ideii că se votează de frică, se votează răul cel mai mic şi îşi doreşte ca în turul doi să fie o dezbatere de idei legată de modul cum ar trebui să evolueze România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş s-a prezentat, duminică, la o secţia de votare din Braşov şi a spus că a votat pentru ca “România să meargă definitiv pe calea democraţiei, a cinstei şi a competenţei, pentru ca oamenii de bun simţ să-şi poată construi un trai aici în Româniai, fără să fie nevoiţi să plece şi pentru ca cei care au plecat să aibă motive să vină înapoi”.

El a precizat că acest vot trebuie să pună capăt ideii că se votează de frică.

“Votul de astăzi cred că ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic şi să putem în sfârşit în turul doi să avem cu adevărat o dezbatere de idei legat de modul în care România ar trebui să evolueze în următorii ani”, a mai afirmat Cioloş.

El consideră că românii au înţeles după doi sau trei ani de stat în stradă că votul contează.

“Cred că oamenii au înţeles deja după doi, trei ani de stat în stradă, au înţeles că votul contează şi de la europarlamentare încoace se pare că partea asta de societate care doreşte o modernizare a României începe să se facă tot mai auzită şi se face auzită în mod eficient prin vot pentru că asta e modul cel mai de impact de a schimba lucrurile. Cred că oamenii au înţeles (…) că se poate construi o Românie normală, a bunului simţi, dar că nu e suficient să trăim în normalitate, trebuie să evoluăm şi trebuie să construim noi lucrurile mai bine prin implicarea fiecăruia şi după cum spun, luni şi ani de zile de stat în stradă, iată avem doi ani de zile, 2019 şi 2020 cu alegeri care vor fi determinanţi pentru ceea ce se va întâmpla în România până în 2028-2030 şi oamenii ies la vot. (…) Cred că e o emulaţie şi o mobilizare, oamenii înţeleg că acum chiar cred că se pot schimba lucrurile”, a transmis Cioloş.

El a precizat că este normal ca în diaspora să nu mai fie cozi la secţiile de votare şi acest lucru trebuia să se întâmple de multă vreme.

“E un lucru firesc şi normal care trebuis să se întâmple de mai multă vreme. Dacă o parte din politicieni nu s-ar fi temut de românii din diaspora, lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla mai demult, dar s-au temut de ei, însă au văzut că faptul de a-i ţine departe de urne nu le rezolvă problema, pentru că ei găsesc că mijloacele totuşi să influenţeze votul chiar şi prin cei de acasă”, a mai declarat Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.