Deputatul USR Adrian Wiener a declarat, la dezbaterea din plenul de luni al Camerei a moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, că „răul pe sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma sănătăţii”. El l-a mai acuzat pe Rafila că a stat pasiv pe tot parcursul anului 2021 2021 în ceea ce priveşte vaccinarea şi a avut doar declaraţii „reci, neangajante, comode politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule ministru Rafila, nenorocirea României este că PNL vrea acest proiect de ţară al generaţiei noastre. A ajuns să fie implementat de PSD şi de un PNL eviscerat de ideologie, dar mai presus de toate, PNL. Răul pe sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma sănătăţii, domnule ministru Rafila. Aţi venit la minister proiectând imaginea unui om al sistemului de sănătate conectat la realitatea medicală, fluturând titluri academice şi v-aţi erijat într-un profesionist pornit să facă reforme şi politici de sănătate publică, mai degrabă decât un om politic. Foarte repede însă, suficienţa şi nepăsarea a înghiţit orice urmă de speranţă. Aţi început lupta cu pandemia, cu o decizie politică, aceea de a introduce favorabil virusul. În farmaciile cu circuit deschis, dând false speranţe pacienţilor, în fapt supunându-i doar riscului efectelor adverse. Pentru că au ştiut de atunci, de la începutul anului 2022, că acest antiviral nu influenţează în niciun fel mortalitatea sau complicaţiile COVID”, a afirmat, în plenul de luni, Adrian Wiener.

Deputatul USR a mai precizat că Alexandru Rafila a fost tot anul 2021 pasiv cu privire la vaccinare.

„Asta după ce tot anul 2021 a fost pasiv în ceea ce priveşte vaccinarea. Declaraţii formale, reci, neangajante, comode politic. Ştia foarte bine că e cel mai important lucru. Cel care ar fi influenţat cel mai mult rata mortalităţii şi ştia foarte bine că datoria morală a oricărui om politic era transferul credibilităţii către campania de vaccinare, mai ales a unui om politic care este şi. Medic. Aţi intoxicat spaţiul public cu faptul că USL a achiziţionat vaccinuri anticorpi în exces, deşi ştiaţi foarte bine că acest contract de achiziţie a fost încheiat la nivelul Comisiei Europene, în septembrie 2020, mult înainte ca USR să intre la guvernare?”, a completat Wiener.

El i-a mai transmis ministrului Sănătăţii că „mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României”.

„Am să închei pentru că nu este timp, domnule ministru Rafila, poate niciodată. Mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României”, a conchis deputatul USR.

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă este intitulată „Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”.

Textul moţiunii a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziţia îi reproşează ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici. Şi-a dovedit nepăsarea totală faţă de sănătatea românilor şi prin refuzul de a elabora, timp de aproape doi ani, normele de aplicare a legii „Stop nosocomiale!”, a mai transmis USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.