Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a avut, marţi, o întâlnire cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, în cadrrul căreia au fost prezentate măsurile bugetare ale Guvernului României în contextul asigurării sustenabilităţii finanţelor publice şi propuneri privind modernizarea politicii de impozitare. ”Prioritatea Guvernului este de a reduce deficitul fiscal de TVA şi de reducere a evaziunii fiscale. Ne menţinem angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a avut, marţi, în marja reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, o întâlnire cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie. În cadrul discuţiei au fost prezentate măsurile bugetare ale Guvernului României în contextul asigurării sustenabilităţii finanţelor publice şi propuneri privind modernizarea politicii de impozitare.  În prezentarea sa, ministrul român a subliniat respectarea angajamentului de adoptare în timp util a bugetului pentru anul 2022, forma acestuia reuşind să evite retragerea prematură a sprijinului bugetar pentru atenuarea efectelor crizei pandemice şi să creeze spaţiu fiscal, în acelaşi timp”, a transmis, marţi seară, Ministerul Finanţelor, într-un comunicat e presă.  

Sursa citată arată că ministrul Adrian Câciu a pledat pentru atingerea unui echilibru între menţinerea angajamentului ţării noastre de revenire în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în anul 2024 şi realizarea graduală a consolidării fiscale, ţinând cont de nevoile ridicate de investiţii publice.  

”Cu privire la măsurile pentru susţinerea investiţiilor, ministrul român a menţionat că, "şi în condiţiile ajustării cheltuielilor totale, s-a asigurat majorarea semnificativă a cheltuielilor de investiţii, cu peste 1pp, până la un nivel de 6,7% din PIB, în special prin utilizarea fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană", se mai arată în comunicat.  

Potrivit documentului, un alt aspect important pe agenda reuniunii dintre ministrul Adrian Câciu şi Comisarul Paolo Gentiloni a vizat politicile în domeniul impozitării.  

”Ministrul român a reiterat prioritatea Guvernului privind reducerea deficitului de TVA şi de a combate evaziunea fiscală prin mecanisme puse la dispoziţie atât de legislaţia naţională, cât şi de cea europeană. Astfel, în cadrul întâlnirii avute a fost prezentat mecanismul facturii electronice B2B pentru produsele cu risc fiscal ridicat, precum şi sistemul E-Transport stabilite prin OUG 130/2021”, se mai arată în comunicat.  

  
  
  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.