Ministrul Adrian Câciu a declarat, miercuri, despre impozitarea salariilor ce depăşesc salariul şefului statului, că nu exclude absolut niciun fel de posibilitate, dar nu în momentul ăsta ar trebui introdusă discuţia despre impozitare, ci justeţea unor măsuri de cheltuire a banului public. Despre majorări salariale, ministrul Finanţelor a afirmat că una dintre deciziile coaliţiei a fost că până la aprobarea legii salarizării şi venirea cu noile principii ale salarizării, lucrurile intră într-o perioadă de aşteptare şi analiză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vă aşteptaţi ca acest guvern să taie bani de la cetăţeni, dar să găsească o formă de echitate socială, de justiţie socială, asta pot să vă asigur că pentru asta lucrăm”, a spus ministrul la Palatul Victoria. Despre impozitarea salariilor bugetarilor care depăşesc salariul preşedintelui, Adrian Câciu a spus că ”măsurile de ajustare nu sunt măsuri fiscale”.

”Noi discutăm de ajustări de cheltuieli care sunt pe politica fiscal-bugetară nu pe zona de Cod Fiscal”, a mai spus el. Întrebat dacă exclude această impozitare, ministrul a spus: ”Nu exclud absolut niciun fel de posibilitate”. El a precizat că nu în momentul ăsta ar trebui introdusă discuţia despre impozitare.

”Eu cred că în momentul ăsta trebuei adusă în discuţie problema justeţei uneor măsuri de cheltuire a banului public, pentru că nu sunt decât banii cetăţenilor şi a companiilor”, a mai spus Câciu. Despre majorări salariale, ministrul Finanţelor a afirmat că una dintre deciziile de ieri a fost că până la aprobarea legii salarizării şi venirea cu noile principii ale salarizării, lucrurile intră într-o perioadă de aşteptare şi analiză. Ministrul a fost întrebat şi de concedieri în sistemul public, el precizând că nu este vorba de concedieri în sens negativ.

”Managementul resurselor umane este o artă pentru ordonatorii de credite, depinde cum îşi gestionează resursa umană”, a completat el. Despre cumulul salariului cu pensia, la stat, despre care vorbise liderul PSD Marcel Ciolacu, Câciu a afirmat că preşedintele PSD a spus că ”este nedrept faţă de cetăţeni ca tinerii care s-au pensionat să continuă o activitate plină de avânt, la stat”. ”Cred că trebuie să avem şi această analiză”, a afirmat Câciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.