Administraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat de presă, că în 2015 bugetul pe anul următor a fost depus la secretariatul CSAT pe 7 decembrie, în termen de trei zile având loc şi reuniunea Consiliului. În schimb, în cazul bugetului pentru 2017, Guvernul a acţionat fără să se coordoneze cu CSAT şi a stabilit "unilateral" agenda bugetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Administraţia Prezidenţială precizează că, în anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare", se arată în comunicat.

Preşedinţia afirmă că, în cazul bugetului pe anul 2017 nu a existat o coordonare cu CSAT. "În acest an, Guvernul a decis să acţioneze fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În 2015, bugetul pe anul următor a fost adoptat de Guvern în şedinţă pe 9 decembrie. Transmiterea către CSAT a avut loc cu două zile mai devreme, pe 7 decembrie.

Guvernul fusese convocat în şedinţă la ora 13.00 pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, însă şedinţa a început cu patru ore şi jumătate întârziere. La începerea şedinţei, Sorin Grindeanu a anunţat că nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amânată pentru marţi. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale pe tema bugetului instituţiilor de siguranţă naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru marţi, 31 ianuarie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis foloseşte incorect procedura avizării proiectului de buget în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a tergiversa adoptarea bugetului de către Parlament, Dragnea arătând că CSAT putea fi convocat într-o oră întrucât toţi membrii săi se află în Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.