Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Costel Alexe, susţine că reprezentanţii USR din CJ s-au specializat pe cererea de demisii, în loc să înveţe cum se întocmeşte un buget, după ce reprezentanţii USR l-au acuzat de incompetenţă şi i-au cerut să plece din fruntea Consiliului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, arată, luni, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii USR din CJ nu s-au specializat decât pe cererea demisiilor, în loc să înveţe administraţie.

"Le-ar prinde bine. Poate aşa ar înţelege cum se alcătuieşte un buget, cum funcţionează instituţia Consiliului Judeţean şi care este legislaţia în vigoare. Măcar din respect faţă de ieşenii care i-au votat, să se ridice la nivelul funcţiei. În timp ce putem număra pe degetele de la o mână iniţiativele de proiecte venite din partea grupului USR, acesta s-a specializat în politica demisiei. Necunoaşterea legii nu te exonerează, mai ales când eşti parte a administraţiei publice şi instigi la un abuz, denunţând creşterea salariilor aparatului de lucru în condiţiile în care primăriile şi consiliile judeţene din ţară nu au făcut nimic altceva decât să coreleze grila de salarii cu modificarea legislativă", afirmă preşedintele CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe.

El precizează că Iaşiul are nevoie de "proiecte mature, nu de fumigene ieftine, tipice unui partid neparlamentar".

"Avem nevoie de consens pe temele mari de infrastructură, sănătate, dezvoltare economică şi nicidecum de ieşiri bombastice în care fac mult zgomot fără să cunoască legea", susţine Alexe.

În cursul dimineţii, reprezentanţii USR din Consiliul Judeţean au cerut demisia şefului CJ Iaşi, motivând că "bugetul Consiliului Judeţean Iaşi pus în dezbatere publică arată incapacitatea şi incompetenţa preşedintelui Costel Alexe şi echipei sale de rude şi apropiaţi de la conducerea instituţiei".

"Am analizat propunerea de buget şi am constatat cu amărăciune că preşedintele CJ propune un buget mediocru, care condamnă în continuare ieşenii la subdezvoltare. Costel Alexe a prezentat cel mai mic buget de dezvoltare din România, conform datelor colectate. Asta înseamnă un singur lucru: Preşedintele CJ este incapabil să gestioneze eficient banii şi singurul său scop este să umfle şi mai mult aparatul CJ cu oameni incompetenţi. Consilierii judeţeni USR vor depune amendamente pentru a optimiza cheltuielile şi pentru a redirecţiona banii către investiţii", afirma Daniel Dîscă, liderul consilierilor judeţeni USR.

Proiectul de buget al judeţului Iaşi va fi discutat marţi în plenul Consiliului Judeţean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.