Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu. Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un plan de destabilizare a Republicii Moldova, că cei de la AUR au un plan de unire, adică nu îşi doresc să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vor să existe o singură ţară, ceea ce, ”în ochii guvernanţilor din Republica Moldova e echivalent cu o destabilizare”. Simion a mai spus că Republica Moldova, în opinia sa, nu este o ţară ci este un stat şi că el urăşte din străfundul sufletului hotarul de la Prut. Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o reacţie la declaraţiile lui George Simion privind nerecunoaşterea ţării Republica Moldova, şeful Executivului afirmând că sunt două state, România şi Republica Moldova, unde trăiesc români. Despre acuzaţiile aduse de premierul moldovean Dorin Recean liderului AUR, premierul a spus că a cerut scris şi aşteaptă aceste răspunsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu, reacţie la declaraţiile lui George Simion: Sunt două state, România şi Republica Moldova, unde trăiesc români. La fel ca în România, trăiesc români şi în Republica Moldova
CITEȘTE ȘI George Simion, despre acuzaţiile că face parte dintr-un plan de destabilizare a Republicii Moldova: Noi avem un plan de unire, nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament la Chişinău, ci vrem să avem o singură ţară

Întrebat la Pro TV Chişinău despre faptul că preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Moldova pentru încă 5 ani, până la 01/10/2028 şi de ce a fost a fost prelungită interdicţia din 2018, Recean a afirmat: ”Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”.

Recean a precizat că .”ete o decizie a instituţiilor, instituţiile au determinat acest factor de risc şi corespunzător au luat decizia corespunzătoare”.

La începutil lunii februarie,  reprezentanţii Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău au confirmat pentru Newsmaker că liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028.

La acel moment, preşedintele AUR George Simion a afirmat că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. El a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor”.

 „Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta.  Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

 Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR George Simion are interdicţie de a intra în aceste două ţări.

„Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.