Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe James Clapper, directorul Comunităţii de Informaţii din Statele Unite, cu care a discutat despre colaborarea româno-americană la nivelul serviciilor de informaţii şi despre situaţia politică din zona Mării Negre, Siria şi vecinătatea estică a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discuţiile au vizat teme de interes comun din cadrul parteneriatului strategic al României cu SUA, teme de actualitate privind contextul geostrategic de la Marea Neagră, din Siria, dar şi din vecinătatea estică a României”, informează Guvernul.

James Clapper a evocat colaborarea foarte bună dintre cele două ţări în domeniul luptei împotriva terorismului şi parteneriatul din Afganistan, americanul salutând totodată angajamentul luat de România pentru creşterea bugetului Apărării.

”Premierul Dacian Cioloş a mulţumit părţii americane pentru sprijinul din cadrul NATO şi a salutat cooperarea bilaterală în menţinerea securităţii regionale, inclusiv în domeniul specific al securităţii cibernetice”, arată biroul de presă de la Palatul Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.