OMS înregistrează 226 de atacuri asupra unităţilor sanitare ucrainene de la începutul războiului, transmite The Kiev Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a declarat că s-au înregistrat "aproape trei atacuri pe zi începând cu 24 februarie".  

Atacurile s-au soldat cu cel puţin 75 de morţi şi 59 de răniţi. 

Potrivit OMS, un atac asupra sănătăţii este orice act de violenţă verbală sau fizică, obstrucţionarea sau ameninţarea cu violenţa care interferează cu disponibilitatea, accesul şi furnizarea de servicii de sănătate curative şi/sau preventive.  

Tipurile de atacuri variază în funcţie de context şi pot varia de la violenţă fizică, ameninţări psihosociale şi intimidare până la utilizarea de armament greu împotriva unităţilor de asistenţă medicală. 

Atacurile asupra asistenţei medicale includ atacuri asupra unităţilor sanitare, a mijloacelor de transport, a personalului, a pacienţilor, a materialelor şi a depozitelor. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.