Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a discutat, luni, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, exprimând îngrijorarea privind deteriorarea continuă a climatului de securitate şi stabilitate din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea dintre Luminiţa Odobescu şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut loc, luni, la Bruxelles.

Cei doi oficiali au abordat teme de interes prioritar de pe agenda Alianţei, precum agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, implementarea deciziilor de la Madrid şi Vilnius, precum şi livrabile în contextul Summitului NATO de la Washington din 2024.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul de Externe român a exprimat îngrijorare cu privire la deteriorarea continuă a climatului de securitate şi stabilitate din zonă, ca urmare a continuării, de către Rusia, a invaziei militare asupra Ucrainei şi a posturii asertive şi provocatoare a Moscovei la adresa aliaţilor şi a partenerilor NATO din regiune, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Odobescu a mulţumit pentru sprijinul constant al secretarului general al NATO în promovarea problematicii de securitate la Marea Neagră. Totodată, a subliniat necesitatea ca Alianţa să continue să monitorizeze îndeaproape evoluţiile de securitate din regiune şi să accelereze eforturile de implementare deplină a deciziilor de la Madrid şi Vilnius privind asigurarea unei apărări înaintate consolidate şi eficiente. De asemenea, şeful diplomaţiei române a reiterat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina şi pentru partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova.

În plus, cei doi oficiali au discutat despre pregătirile pentru Summitul de la Washington din iulie 2024 şi importanţa pe care acesta o va avea în consolidarea profilului NATO drept cea mai de succes Alianţă politico-militară din istorie. Ministrul de Externe român a subliniat importanţa transmiterii cu prilejul reuniunii de vârf a unui mesaj de unitate şi solidaritate fără echivoc, dublat în practică de acţiuni concrete pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.