Ministrul de Externe Bogdan Aurescu participă luni la prima reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre ale UE prezidată de noul Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate Josep Borrell.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va participa luni, 9 decembrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Bruxelles. Aceasta va fi prima reuniune a miniştrilor de externe din statele membre ale UE prezidată de noul Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate şi Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Josep Borrell. Agenda reuniunii cuprinde ca puncte principale de discuţie: relaţiile UE-Africa şi situaţia drepturilor omului în lume”, anunţă MAE.

În cadrul unui dejun de lucru, miniştrii de Externe europeni vor avea un schimb informal de opinii cu privire la priorităţile noului Înalt Reprezentant şi metodele de lucru la nivelul CAE.

În marja reuniunii oficiale, ministrul Afacerilor Externe va participa la un mic-dejun de lucru găzduit de ministrul de Externe elen, la care invitaţi speciali sunt omologii din Macedonia de Nord şi Albania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.