Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul ei israelian Israel Katz, în care a reiterat solidaritatea României cu Israelul şi condamnarea fermă a atacului Iranului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Luminiţa Odobescu afirmă că a avut discuţii utile cu ministrul de externe israelian Israel Katz.

”Am reiterat solidaritatea României cu Israelul şi condamnarea fermă a atacului Iranului. De asemenea, am reiterat angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului şi importanţa evitării unei noi escaladări regionale”, spune Luminiţa Odobescu într-un mesaj pe X.

Israelul a cerut sancţionarea Iranului, în urma unui atac iranian fără precedent în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o şedinţă a Consiliului de Securitate al ONU, convocat de urgenţă duminică seara, în care Iranul a subliniat că ”nu a avut altă alegere decât să-şi exercite dreptul la autoapărare”, relatează AFP.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.