Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu omologul său polonez, Antoni Macierewicz, cei doi oficiali discutând despre implementarea deciziilor Summit-ului de la Varşovia, în special cu privire la Prezenţa Înaintată Aliată pe teritoriile celor două ţări. În acest sens, miniştrii au convenit ”intensificarea contactelor la nivel militar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea ministrului Apărării, Gabriel Leş, cu Antoni Macierewicz a avut loc, miercuri, la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce se desfăşoară la Cartierul General al Alianţei.

”Întâlnirea a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului în contextul Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, pe subiecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi în cadrul aliat”, se arată într-un comunicat transmis joi de reprezentanţii Ministerului Apărării (MApN).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit sursei citate, Gabriel Leş a subliniat importanţa implementării deciziilor Summit-ului de la Varşovia, în special în ceea ce priveşte Prezenţa Înaintată Aliată pe teritoriul României şi Poloniei.

”În acest sens, a fost convenită intensificarea contactelor la nivel militar pentru transpunerea eficientă în practică a angajamentelor de participare reciprocă la structurile aliate găzduite de România şi Polonia, constând în subunităţi militare şi ofiţeri de stat major”, se mai arată în comunicat.

Cei doi miniştri au discutat şi despre utilizarea la maximum a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic pentru intensificarea relaţiilor în domeniul apărării, în special prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la alte activităţi practice de instruire a forţelor, precum şi în domeniile informaţiilor militare, forţelor aeriene şi apărării împotriva rachetelor balistice.

”Polonia a reconfirmat angajamentul de dislocare în ţara noastră, în cursul anului viitor, a unor aeronave de luptă pentru a participa la misiuni de poliţie aeriană şi la activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române. În context, a fost evidenţiată colaborarea intensificată la nivelul Centrelor de Excelenţă NATO din cele două ţări”, potrivit comunicatului.

De asemenea, ministrul polonez a răspuns favorabil invitaţiei de a efectua o vizită oficială în România, în primăvara anului 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.