Ministrul Apărării, Mihai Fifor, face o vizită oficială în Republica Franceză, în perioada 28-30 mai, la invitaţia ministrului francez al Apărării, Florence Parly. Pe agenda discuţiilor se numără, printre altele, situaţia securităţii din regiunea Mării Negre şi perspectivele dezvoltării relaţiilor blaterale dintre România şi Franţa în domeniul apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al MapN, discuţiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor  bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. De asemenea, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

Totodată, în context NATO, agenda de discuţii va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidenţierea importanţei continuării prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional.

În cadrul vizitei ministrului Apărării este inclusă şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România şi vizite la companiile MBDA şi Airbus Helicopter.

Mihai Fifor va fi însoţit în cadrul vizitei de de secretarul de stat pentru politica de apărare, Mircea Duşa, şi de secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.