Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu Procurorul general al UE, Laura Codruţa Kovesi, la Chişinău. Ea a afirmat că eliminarea flagelului corupţiei este importantă şi în contextul gestionării fondurilor de dezvoltare, pe care ţara noastră le va accesa în drumul spre UE, şi că contează pe ajutorul EPPO în investigarea fraudelor comise de fugarii de justiţia moldovenească în ultimii ani, dar şi în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene.ontăm pe ajutorul EPPO în investigarea fraudelor comise de fugarii de justiţia moldovenească în ultimii ani, dar şi în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Combaterea corupţiei este angajamentul cu care am venit în faţa oamenilor şi ea rămâne prioritatea echipei de guvernare. Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor şi proprietăţilor publice şi pe oferirea instituţiilor din sectorul justiţiei a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupţiei. Astfel putem îmbunătăţi relaţia cetăţenilor cu statul şi putem spori calitatea vieţii oamenilor”, scrie preşedintele Republicii Moldova pe Facebook. 

Maia Sandu arată că ”progresele în acest domeniu vin însă mai greu, în special în cazul investigării corupţiei mari sau în identificarea şi recuperarea activelor transferate peste hotare”.
 
”Aici, avansarea investigaţiilor depinde de colaborarea cu procurorii din alte jurisdicţii. Contăm, în acest context, pe cooperarea dintre organele de urmărire penală din Republica Moldova şi procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO), prima instituţie de urmărire penală la nivelul UE”, spune preşedintele moldovean. 
 
Maia Sandu afirmă că a discutat aceste lucruri, astăzi, cu Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kövesi, care se află într-o vizită la Chişinău.
 
”Am salutat faptul că Procuratura Generală şi şefa Parchetului European vor semna un acord de colaborare în acest sens. Contăm pe ajutorul EPPO în investigarea fraudelor comise de fugarii de justiţia moldovenească în ultimii ani, dar şi în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene”, spune preşedintele Maia Sandu.
 
Ea precizează că ”Republica Moldova s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcţionarea justiţiei şi combaterea corupţiei rămân determinante în acest parcurs”.
 
”Statul de drept, eficienţa sectorului justiţiei şi capacitatea instituţiilor de stat de a funcţiona eficient, fără corupţie, sunt hotărâtoare în calea noastră de euro-integrare. Eliminarea flagelului corupţiei este importantă şi în contextul gestionării fondurilor de dezvoltare, pe care ţara noastră le va accesa în drumul spre UE. Banii oferiţi de donatori trebuie folosiţi eficient şi onest, în interesul cetăţenilor şi al modernizării ţării, pentru îmbunătăţirea proceselor şi serviciilor oferite oamenilor”, declară Maia Sandu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.