Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata un diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional.

CITEȘTE ȘI Rusia anunţă 23 de ţări din care expulzează diplomaţi în cazul Skripal

Cel puţin 25 de ţări - între care Statele Unite, numeroase state membre UE şi NATO - au expulzat peste 150 de diplomaţi ruşi săptămâna aceasta, în semn de solidaritate cu Marea Britanie în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus, după ce Londra a acuzat Moscova că este ”vinovată” de aceasta.

Moscova a respins orice implicare în otrăvirea lui Serghei şi a Iuliei Skripal şi a anunţat joi că va expulza acelaşi număr de diplomaţi din fiecare dintre aceste ţări.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a anunţat că a convocat ambasadori din ţările care au expulzat diplomaţi ruşi în legătură cu otrăvirea fostului spion rus şi a fiicei acestuia, pentru a le înmâna note de protest.

CITEȘTE ȘI Moscova îşi lansează represaliile contra UE în cazul Skripal

Reprezentanţi de la ambasadele Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, Olandei, Croaţiei, Belgiei, Ucrainei, Suediei, Australiei şi Cehiei au fost văzuţi vineri sosind la sediul Ministerului rus de Externe, scrie Reuters. Laurie Bristow, ambasadorul britanic în Rusia, a fost de asemenea, convocat.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.