Ministerul Afacerilor Externe român condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc duminică seară la Ankara, soldat cu morţi şi răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor şi întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest tragic eveniment.

”Astfel de acţiuni, care pun în pericol vieţi nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio formă. România rămâne ferm angajată în combaterea tuturor formelor de terorism şi reiterează nevoia intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, precizează MAE.

Anterior, Ministerul român de Externe a precizat,, la solicitarea News.ro, că până în acest moment nu sunt indicii cu privire la cetăţenia victimelor atentatului de la Ankara, Ambasada României aflându-se în legătură permanentă cu autorităţile turce.

Ambasada României la Ankara are în atenţie incidentul produs duminică seară. În acest sens, a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, pentru a afla dacă printre victime se află şi cetăţeni români.
 
”Până la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetăţenia victimelor, verificările fiind în curs. Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autorităţile turce şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate dacă situaţia o va impune”, a precizat MAE răspunzând unei solicitări a agenţiei News.ro.

Cel puţin 32 de oameni au murit şi alţi 75 au fost răniţi în explozia de la Ankara, au anunţat oficiali din serviciile de securitate citate de Sky News.

Explozia, care s-a auzit de la câţiva kilometri distanţă, s-a produs la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului, scrie Reuters. Momentul deflagraţiei a fost suprins de camerele de supraveghere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.