Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist de duminică din Pakistan, soldat cu numeroase victime nevinovate şi care a afectat semnificativ populaţia creştină din oraşul Lahore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile române exprimă sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, majoritatea femei şi copii şi exprimă speranţa refacerii rapide a celor răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul ferm al României în lupta împotriva terorismului şi reiterează necesitatea intensificării eforturilor internaţionale în combaterea tuturor formelor sale. 

Atentatul de duminică seara a lovit un parc aglomerat din oraşul estic Lahore, o metropolă importantă pentru premierul Nawaz Sharif. În deflagraţie au fost ucise cel puţin 70 de persoane, însă autorităţile au avertizat că numărul victimelor va creşte vertiginos, fiind vorba în special de femei şi copii.

Teroriştii au vizat creştinii care celebrau în parc duminica Paştelui. Deşi Pakistan este o ţară preponderent musulmană, are o populaţie creştină care se ridică la 2 milioane de persoane.

Atentatul, cel mai mortal de la masacrarea celor 134 de elevi ai şcolii militare din Peshawar, în urmă cu mai bine de un an, a fost revendicat de talibanii Jamaat-ul Ahrar, care au jurat loialitate Statului Islamic.

”Ţinta a fost reprezentată de creştini. Vrem să trimitem acest mesaj premirului Nawaz Sharif. Am intrat în Lahore”, se arată într-un comunicat al Jamaat-ul-Ahrar.

Lahore este capitala celei mai bogate provincii pakistaneze, Punjab, şi este văzută ca un centru politic şi cultural al ţării.

Potrivit serviciilor de salvare, cel puţin 70 de persoane au fost ucise şi alte 340 rănite, dintre care 25 de persoane sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.