Premierul Ludovic Orban a anunţat că în şedinţa de guvern de joi va fi aprobată alocarea unei sume importante pentru o donaţie către Republica Moldova, constând în materiale şi echipamente sanitare necesare bătăliei anti-Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În şedinţa de guvern vom aloca o sumă importantă pentru o donaţie făcută către Republica Moldova: materiale, echipamente, medicamene, substanţe necesare în bătălia anti-Covid. Va fi vorba de 500.000 de măşti de tip FFP2 şi FFP3, 50.000 de combinezoane, medicamente necesare pentru tratamentul pacienţilor de Covid“, a spus premierul Ludovic Orban la Iaşi, la plecarea către Republica Moldova a unei echipe formată din 42 de medici şi asistenţi medicali pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu Covid-19.

“În urma dumneavoastră vor veni şi ajutoare substanţiale pentru cei care au nevoie din Republica Moldova. Vă mulţumesc, vă felicit, să aveţi o misiune cât se poate de benefică şi ne revedem la întoarcere. Dum bun şi spor la treabă“, le-a spus Ludovic Orban membrilor delegaţiei române care se va deplasa în Republica Moldova.

”O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Deplasarea către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN”, a transmis MApN.

Medicii şi asistenţii medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă vor desfăşura, timp de 15 zile, activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţi sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală - combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere - vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autorităţile responsabile din Republica Moldova şi asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofiţeri din cadrul IGSU.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova. Izoletele, de concepţie şi producţie românească, dezvoltate de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinesc standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infectate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.