Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a declarat că este incalificabilă absenţa Iaşiului şi a Moldovei din PNRR, el precizând că nu înţelege dezinteresul României pentru proiectele mari de infrastructură, în condiţiile în care suntem un stat la frontiera NATO şi a Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Diaconescu a spus duminică la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că România se află la frontiera NATO şi a Uniunii Europene şi că este greu de înţeles dezinteresul autorităţilor pentru proiectele mari de infrastructură.

”Chiar ne putem permite să fim atât de dezinteresaţi de proiectele de infrastructură? Dacă aceste argumente nu prevalează în atenţia decidentului politic mă întreb ce altceva ar conta? (...) Constatăm absenţa Iaşiului şi a acestei regiuni din PNRR. Este incalificabilă această decizie. Partea de est a României este în vecinătatea apropiată unor zone de proximitate foarte complicate precum Ucraina şi Republica Moldova”, a afirmat liderul PMP, Cristian Diaconescu.

El a calificat drept fals anunţul că România are la dispoziţie 80 de miliarde de euro în următorii ani, motivând că încă se discută şi dezbate la nivel european acest lucru.

”Am văzut chiar de la cel mai înalt nivel faptul că se anunţa că România are măcar 80 de miliarde de euro, adică se adunau 30 de miliarde de la PNRR şi 40 şi ceva de miliarde de la cadrul financiar multianual al Uniunii Europene. Este fals. Nici astăzi România nu are vreun euro, încă se discută şi se dezbate”, a precizat Cristian Diaconescu.

Şeful PMP Cristian Diaconescu a recunoscut că este un moment istoric şi fără precedent acest sprijin european, însă a amintit că o parte din fondurile PNRR de care beneficiază România reprezintă împrumuturi.

”Datoria urmează să fie plătită cam 10-15 ani de acum încolo şi o vor achita cei din generaţia următoare, care vor întreba ”Noi banii ăştia pentru ce îi dăm?””, a declarat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP Cristian Diaconescu se află duminică la Iaşi, unde are programată o întâlnire regională cu reprezentanţii partidului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.