Preşedintele Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, consideră că în problema refugiaţilor Europa trebuie să contribuie la construirea de tabere umanitare cât mai aproape de zonele de conflict, iar în privinţa infractorilor din alte state crede că fiecare ţară ar trebui să-i condamne şi să-i trimită apoi la ei acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marine Le Pen a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, că nu trebuie confundaţi infractorii cu cei din ţările din care aceştia provin şi că susţine ca fiecare infractor să fie condamnat şi trimis în ţara sa de origine.

"Unele ţări sunt victime ale reţelelor criminale itinerante care se dedau la acte inadmisibile în oraşele sau satele noastre. Trebuie să condamnăm aceste acte şi să-i trimitem pe făptaşi la ei acasă: dacă sunt din România îi trimitem în România, dacă sunt din Bulgaria, vor pleca în Bulgaria. Vă sugerez să faceţi acelaşi lucru dacă aveţi în România străini care vin să comită la voi acasă infracţiuni sau crime, condamnaţi-i şi trimiteţi-i în ţările lor. Eu cred că aşa vom face ca ordinea să domnească şi noi avem nevoie de ordine. Noi nu confundăm pe cei care comit delicte sau crime cu oamenii din ţările lor de origine şi vă recomand să faceţi acelaşi lucru: dacă un francez este delincvent vă invit să nu-i consideraţi pe toţi francezii la fel”, a spus Marine Le Pen sâmbătă, la Sinaia.  

Aceasta a precizat că unele ţări europene s-au confruntat cu dificultăţi majore legate de populaţia romă şi că sunt state care, după ce au contribuit financiar la sedentarizarea rromilor în ţările lor, au fost nevoite să plătească pentru asimilarea acestora, pentru ajutoare sociale.

"În Uniunea Europeană au fost alocate sume importante de bani pentru sedentarizarea populaţiilor rome din România şi Bulgaria mai ales, dar în prezent în Parlamentul European se pune întrebarea dacă au servit cu adevărat acele sume la sedentarizarea populaţiei. Nu putem fi, în ghilimele spun, de două ori condamnaţi: pe de o parte să contribuim la bugetul european pentru sedentarizarea romilor, iar pe de altă parte când ajung în ţările noastre să-i luăm în grijă, pentru că asta facem, îi luăm în grijă, le acordăm drepturi, le dăm ajutoare sociale atunci vând vin la noi”, a afirmat Le Pen.

Preşedinta Frontului Naţional francez a mai spus că pe criminali îi tratează "ca pe criminali oricare ar fi naţionalitatea lor”.

În ceea ce priveşte valurile de refugiaţi cu care se confruntă Europa, Marine Le Pen spune că a avertizat încă de acum cinci ani despre acest fenomen şi că a fost, la acea vreme ridiculizată, ea pledând pentru ca Europa că susţină construirea de tabere de refugiaţi în apropierea zonelor de conflict.

"În 2011, am mers la Lampedusa şi am spus că cele câteva sute de imigranţi care soseau în fiecare an se vor transforma în câteva mii, apoi în câteva sute de mii, apoi în câteva milioane şi în câteva zeci de milioane. La acea vreme, am fost ridiculizată şi luată drept extremistă. Era în 2011. Suntem azi în 2016. Un milion şi jumătate de imigranţi au sosit în Uniunea Europeană în 2015, între trei şi cinci milioane vor sosi în 2016. A guverna înseamnă a prevedea. De mai mulţi ani spunem că nu trebuie să acceptăm imigranţi în Uniunea Europeană, trebuie să contribuim, să ajutăm la construirea de tabere umanitare în apropierea ţărilor aflate în război pentru a asigura siguranţa populaţiei. Nu am fost înţeleşi, iar azi Uniunea Europeană este total depăşită, incapabilă să gestioneze situaţia, de aceea fiecare naţiune trebuie să-şi reia în stăpânire graniţele”, a mai spus Le Pen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.