Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut, vineri, o întrevedere cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Şalaru, aflat într-o vizită în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia internă din Republica Moldova, inclusiv din perspectiva importanţei asigurării stabilităţii economice şi financiare.

Cei doi demnitari au exprimat satisfacţie faţă de nivelul şi dinamica relaţiilor bilaterale, precum şi interesul de a continua aprofundarea cooperării.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul Lazăr Comănescu a salutat progresele în procesul de reformă care permit restabilirea încrederii partenerilor europeni şi internaţionali în Republica Moldova şi a evidenţiat necesitatea continuării acestuia în ritm susţinut. De asemenea, şeful diplomaţiei române a mai subliniat importanţa valorificării de către Republica Moldova a oportunităţilor oferite de parteneriatul cu NATO.

Ministrul Anatolie Şalaru a reiterat angajamentul guvernului de la Chişinău faţă de parcursul european şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România în realizarea proiectelor concrete care susţin aceste aspiraţii. Totodată, a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant al României pentru aprofundarea relaţiei Republicii Moldova cu NATO şi a informat despre stadiul diverselor proiecte derulate în cooperarea cu Alianţa, mai precizează MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.