Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ia în calcul înlocuirea ataşaţilor economici din ambasade, el declarând, la Digi 24, că este nevoie de o "reîmprospătare substanţială a resurselor umane alocate promovării intereselor economice externe ale României".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o nevoie de o reîmprospătare substanţială a resurselor umane alocate promovării intereselor economice externe ale României”, a spus ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Întrebat dacă "revigorare” înseamnă înlocuirea actualilor ataşaţi comerciali, şeful diplomaţiei a răspus: "Inclusiv asta”.

"În primul rând, reconfigurăm reţeaua de reprezentare externă, în sensul de a defini mult mai bine ceea ce se cheamă rolul consilierului economic al ambasadei şi ceea ce se cheamă promovare comercială clasică”, a explicat Lazăr Comănescu.

Declaraţia ministrului de Externe vine în contextul în care vicepremierul Costin Borc a criticat faptul că în reţeaua externă au fost trimişi oameni pe criterii de prietenie sau de rudenie. Mai mult, destinaţiile ar fi fost alese mai degrabă pentru a satisface interese turistice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.