Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că, dacă vor avea loc atacuri terestre în Ucraina, România va fi unul dintre statele care vor primi refugiaţi din această ţară, iar zonele "sub presiune" vor fi Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este inacceptabil ceea ce face Moscova şi este lipsit de responsabilitate.(...) Rusia face un joc cel puţin dublu, dacă nu triplu: vrea să devină iarăşi un jucător global. A reuşit. Dar în acelaşi timp a făcut şi un lucru interesant şi important: a solidarizat Occidentul şi este foarte bine acest lucru. Trebuie să ne pregătim să primim refugiaţi. Dacă este război în vecinătatea noastră, şi umanitatea şi regulile internaţionale spun că trebuie să primeşti refugiaţi de război. Şi dacă va fi un atac terestru şi mai ales dacă va fi un atac din două direcţii – nu ştim dacă se va întâmpla sau nu, eu în continuare sper că nu se va întâmpla – un atac terestru masiv şi din Belarus şi dinspre Rusia, atunci lucrurile se vor complica”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la B1 Tv. 
 
El a afirmat că, dacă va avea loc un atac terestru masiv, Guvernul român se pregăteşte pentru a primi "zeci de mii de refugiaţi, dacă va fi nevoie”.
 
"În acest moment vorbim despre un război într-o ţară vecină cu România, cu cea mai lungă graniţă. Lucrurile trebuie discutate în contextul politic, economic, social. Dacă se creează un efect de pâlnie, în primul rând vor veni românii din Ucraina spre noi.(...) Dacă va exista o astfel de necesitate atunci oamenii trebuie cazaţi, trebuie să dai masă, căldură, să ai grijă de refugiaţii de război, există posibilitatea de a face tabere cu construcţii modulare uşoare, există pensiuni. Aici este vorba mai ales despre zonele de lângă graniţă”, a explicat viceprim-ministrul.
 
În acest context, el a indicat judeţe de pe graniţa de nord a ţării care ar putea fi "sub presiune”, spunând că taberele de refugiaţi ar urma a fi ridicate în Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.