Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe la moartea Sultanului Qaboos al Omanului, spunând că acesta a făcut eforturi pentru pace şi stabilitate în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis transmite, într-un mesaj pe Twitter, condoleanţe Familiei Regale şi poporului din Sultanatul Oman, la moartea Majestăţii Sale Sultanul Qaboos bin Said al Said, a cărui conducere a adus prosperitate poporului său şi care a făcut eforturi pentru pace şi stabilitate în regiune.

Sultanul Qaboos al Omanului a încetat din viaţă la 79 de ani, după o domnie de aproape 50 de ani, a anunţat palatul regal de la Muscat.

"Cu tristeţe îl plângem pe sultanul nostru Qaboos ben Saïd, care vineri seară a fost chemat la Dumnezeu", a anunţat agenţia oficială a sultanatului Oman.

Potrivit presei internaţionale, sultanul suferea de cancer de colon.

Sultanul Qaboos era necăsătorit şi nu avea un moştenitor sau un succesor desemnat.

Însă, Royal Family Council l-a desemnat succesor pe Haitham bin Tariq Al Said, un văr al lui Qaboos.

Trei zile de doliu naţional au fost decretate în Oman.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.