Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, un mesaj de condoleanţe, în urma trecerii în nefiinţă a fostului preşedinte italian Carlo Azeglio Ciampi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pro-european convins, susţinător al introducerii monedei comune europene, preşedintele Carlo Azeglio Ciampi a promovat extinderea Uniunii Europene într-o perioadă în care România aspira să devină stat membru. A fost unul dintre susţinătorii ţării mele în toată perioada de negocieri şi de pregătire pentru aderare, reafirmând, cu fiecare ocazie, sprijinul Italiei, în virtutea indestructibilelor legături istorice dintre români şi italieni şi a excepţionalelor relaţii economice şi politice bilaterale dezvoltate între România şi Italia după 1990”, se arată în mesajul preşedintelui României.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat sincere condoleanţe, atât în nume personal, cât şi în numele poporului român, faţă de trecerea în nefiinţă a Preşedintelui Ciampi, personalitate remarcabilă a vieţii politice italiene. 

Guvernul italian a anunţat vineri decesul fostului preşedinte Carlo Azeglio Ciampi, care a jucat un rol eşenţial în aderarea ţării la zona monetară euro în timpul mandatelor succesive de prim-ministru, ministru de finanţe şi preşedinte. Ciampi, care a fost de-a lungul vieţii un economist recunoscut, a murit la vârsta de 95 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.