Klaus Iohannis, prezent în Israel pentru a participa la funeraliile lui Shimon Peres, a avut scurte întrevederi cu preşedintele Reuven Rivlin şi Benjamin Netanyahu pe care i-a asigurat despre dorinţa României de a avea o relaţie privilegiată cu Israelul şi cu care a discutat despre extinderea colaborării economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În convorbirea cu preşedintele Rivlin, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat poziţia României, exprimată şi cu ocazia vizitei de stat efectuate la Ierusalim cu mai puţin de 7 luni în urmă, în martie 2016, privind angajamentul ferm al ţării noastre de a consolida, pe toate palierele, relaţia bilaterală privilegiată cu Israelul, având în vedere interesele strategice convergente şi poziţionarea continuă de sprijin reciproc pe scena internaţională”, transmite Administraţia Prezidenţială adăugând că Iohannis a înnoit invitaţia adresată lui Rivlin de a face o vizită de stat în România în cursul anului viitor. 

Cu premierul Benjamin Netanyahu, Iohannis a discutat despre continuare cooperării sectoriale româno-israeliene, cu precădere în domeniile IT şi noilor tehnologii.

”Cu ocazia participării la ceremonia de la Ierusalim, preşedintele României a mai avut scurte discuţii cu o serie de omologi şi înalţi oficiali prezenţi: preşedinţii Franţei, Germaniei, Slovaciei, Poloniei, Ciprului, precum şi cu regele Spaniei, marele duce de Luxemburg, prim-miniştrii Canadei, Belgiei şi alţii”, informează preşedinţia.

În delegaţia oficială care l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis la funeraliile fostului preşedinte Shimon Peres a participat şi deputatul Aurel Vainer, preşedintele Comunităţii Evreieşti din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.