Angajamentul pro-european al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale, a arătat preşedintele Klaus Iohannis, în discuţiile avute, joi, cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în marja segmentului de nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. De asemenea, şeful statului român a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a avut, la New York, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere bilaterală cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, discuţiile vizând modalităţile de aprofundare şi extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

"Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susţinerea opţiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor săi. În acest sens, preşedintele României a evidenţiat că angajamentul pro-european al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces", precizează Administraţia Prezidenială.

Conform sursei citate, premierul Pavel Filip l-a asigurat pe preşedintele Iohannis de hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova. De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic şi cel al transporturilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.