Ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, este aşteptat în viitorul apropiat în România, a declarat ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, într-un interviu pentru News.ro. El a precizat că vizita este planificată de mai mult timp, însă partea turcă a decis să o amâne o perioadă „în urma tuturor schimbărilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pregătim o vizită a ministrului Economiei. Suntem nerăbdători. De fapt, o planificăm de mai mult timp, dar, în urma tuturor schimbărilor, am aşteptat puţin”, a spus diplomatul.

„De asemenea, va veni ministrul turc de Externe în România, pentru trilaterale Turcia-România-Polonia. În plus, pregătim vizite şi la nivelul altor ministere, din alte domenii, deci suntem satisfăcuţi cu vizitele la toate nivelurile”, a adăugat el.

În aceste condiţii, Turcia se declară mulţumită de „calitatea şi ritmul” vizitelor bilaterale cu România.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a venit în România în aprilie 2015, în timp ce preşedintele român, Klaus Iohannis, a mers la Ankara în martie 2016.

Austria i-a interzis săptămâna aceasta ministrului turc al Economiei, Nihat Zeybekci, să intre în ţară pentru a participa la un eveniment marcând împlinirea unui an de la tentativa eşuată de puci din Turcia.

Potrivit Guvernului de la Viena, evenimentul urma să fie “foarte mare”, iar vizita ar fi reprezentat “un pericol pentru ordinea publică şi securitatea din Austria”.

Decizia vine după ce Olanda a luat o măsură similară. Săptămâna trecută, Guvernul de la Amsterdam a anunţat că vicepremierul Tugrul Turkes nu este bine-venit în ţară pentru o ceremonie în rândul expaţilor turci, pentru comemorarea unui an de al puci.

Militarii au încercat în noaptea de 15-16 iulie 2016 să dea jos regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Preşedintele turc i-a acuzat pe aliaţii europeni că nu şi-au exprimat destul de repede sprijinul pentru guvernarea sa de la Ankara.

Interviul integral cu ambasadorul Turciei la Bucureşti va fi difuzat vineri la ora 12:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.