Executivul a adoptat, miercuri, 12 hotărâri prin care sunt numiţi consui generali ai României, pentru ocuparea unor posturi vacante sau pentru care se va împlini în următoarele 90 de zile mandatul de patru ani al actualilor consuli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numirea acestora s-a făcut în baza unui proces de selecţie transparent, pe baza unor criterii obiective, procedură care se aliniază practicilor uzitate şi de alte state”, precizează Guvernul.

Manuel Pleşa a fost numit consul general la Barcelona, în locul Geaninei Mihaela Boicu. Mircea Ciulu va ocupa postul de la Hong Kong, în prezent vacant. Eugen Chivu va prelua postul de consul general de la Los Angeles, deţinut acum de către Cosmin Dumitrescu. Consulatul de la Manchester va fi condus de către Andreea Berechet. Ovidiu Grecea a fost rechemat de la Rio de Janeiro, iar în locul său va fi trimis Radu Sârbu. Grecea va ocupa postul de la Vancouver. Acum vacantă, funcţia de consul la Miami va fi preluată de către Mircea Ghenea.

Teodora Mircea se numeşte consul general al României la Salonic. Se recheamă din acest post Martin-Ladislau Salamon-Paven, care şi-a început misiunea în iulie 2012. De la consulatul din Sankt Petersburg va fi rechemat Nicolae Pahonea, iar în locul lui va fi trimis Anton Păcureţu. Iulian Niţu îl va înlocui, la Sydney, pe Floricel Mocanu. Ioan Fodoreanu a fost rechemat de la Szeged, iar în locul său va fi trimis Daniel Banu. La Trieste a fost numitr Cosmin Lotreanu în locul lui Cosmin Dumitrescu.

”Persoanele numite în cele 12 posturi de consul general sunt diplomaţi de carieră sau persoane cu experienţă diplomatică şi în administraţia publică”, transmite Executivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.