Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a felicitat marţi pe preşedintele SUA Donald Trump, după ce acesta a semnat alături de liderul nord-coreean Kim Jong Un un document în vederea denuclearizării complete a peninsulei coreene. Dragnea spune că, în ciuda faptului că evenimentele au avut loc la mii de kilometri de Bucureşti, ele "au o semnificaţie uriaşă pentru întrega planetă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îl felicit sincer pe Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, pentru efortul pe care îl face pentru normalizarea planetei şi stabilirea unor garanţii solide de securitate împotriva pericolului nuclear. Întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un reprezintă un pas foarte important pentru construirea unei păci durabile în regiune şi pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene. Chiar dacă evenimentele se desfăşoară la mii de kilometri de România, ele au o semnificaţie uriaşă pentru întrega planetă, deci implicit şi pentru ţara noastră", a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-au dat mâna marţi, într-un summit istoric, în Singapore.

La finalul întâlnirii de aproximativ cinci ore, preşedintele american şi liderul nord-coreean au semnat un document comun în care SUA se angajează să ofere ”garanţii de securitate” Coreei de Nord, iar Phenianul îşi ”reafirmă angajamentul ferm şi de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a peninsulei coreene”. Trump a vorbit despre un ”document istoric, destul de cuprinzător”, în timp ce Kim Jong Un a susţinut că "lumea va asista la schimbări majore". Aceasta a fost prima reuniune între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.