Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, afirmă că situaţia actuală din Ucraina nu poate fi comparată cu Holocaustul. „Ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului este total diferit şi din acest motiv nu ne place când Rusia spune una despre Ucraina şi nu ne place când Ucraina spune că ce se întâmplă astăzi este încă Holocaust”, declară diplomatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
David Saranga, afirmă că există o legătură directă între preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky şi conducerea Israelului, arătând că motivele pentru această relaţie nu îl reprezintă faptul că liderul ucrainean este de origine evreiască, ci pentru că Israelul are o relaţie diplomatică foarte bună cu Ucraina. 
Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, ce părere are despre pretextul denazificării invocat de Vladimir Putin pentru a justifica invazia din Ucraina, David Saranga a răspuns că nu există legătură între evenimentele curente şi Holocaust. 
„Eu cred că toate argumentele sau tot vocabularul care are legătură cu Holocaustul, cu al Doilea Război Mondial şamd nu are nimic cu realitatea din ziua de astăzi, mai ales nu are nimic cu acest război şi din acest motiv nu cred că nici Rusia, nici Ucraina trebuie să folosească acest vocabular. Ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului este total diferit şi din acest motiv nu ne place când Rusia spune una despre Ucraina şi nu ne place când Ucraina spune că ce se întâmplă astăzi este încă Holocaust”, adaugă diplomatul. 
Acesta a arătat că în Israel doar„ câteva persoane” au criticat comparaţia făcută de preşedintele Zelensky între Holocaust şi războiul din Ucraina, arătând că acesta „a vorbit din inima lui”. 
Saranga a subliniat „istoria dureroasă” a familiei preşedintelui Zelensky, victimă a Holocaustului, subliniind că nu aceasta este, însă, motivul „legăturii bune” dintre Israel şi Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.