Cererea de extrădare a preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit G4Media. Fatih Gursoy fusese ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare, lucru cerut şi de procuror. Decizia e definitivă, preşedintele Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, poate rămâne în România, a scris G4Media.

Preşedintele Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara, informa publicaţia Zaman, citând declaraţii ale soţiei lui Gursoy.

Aynur Gursoy, soţia preşedintelui, a declarat că este vorba despre procedura legală şi că poliţiştii i-au spus că nu are motiv să se sperie.

Gursoy a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel pentru audieri.

Fatih Gursoy, în vârstă de 50 de ani, se află din 2011 în România şi are permis de şedere pe termen lung, valabil până 2022.

Zilele trecute, o profesoară de la Liceul Internaţional de Informatică  a fost ridicată de la domiciliu, tot ca urmare a unei cereri de extrădare formulate de autorităţile turce. Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea profesoarei.

În urmă cu un an, ziaristul turc Kamil Demirkaya de la Zaman România a fost reţinut la Bucureşti, la cererea Ankarei, în scopul extrădării.

Instanţele româneşti au respins cererea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.