Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, vineri, la Zagreb, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, agenda reuniunii va include un schimb de evaluări cu privire la recentele evoluţii pe tema Siria/Turcia, în contextul deteriorării situaţiei de securitate şi umanitare din regiunea Idlib/Siria.
 

Escaladarea tensiunilor la Idleb a condus la tensiuni diplomatice între Moscova, un aliat al regimului sirian, şi Ankara, susţinătoarea unor rebeli, ceea ce face să planeze riscul real al unei confruntări directe între cele două ţări, care s-au impus drept principalii actori internaţionali în Războiul din Siria.

Emisarul ONU pentru Siria Geir Pedersen a îndemnat miercuri, de la Cairo, la o soluţie diplomatică ”imediată” în Siria.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă, vinerea trecută, după moartea a 33 de militari turci în regiunea Idlib.
 
Treizeci şi trei de soldaţi turci au fost ucişi şi 32 răniţi, joi seară, într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib, în urma căruia Rusia a anunţat vineri că trimite două nave de război, iar Grecia că îşi consolidează paza la graniţele cu Turcia.
 
De la începutul lunii decembrie, circa 950.000 de persoane, între care 500.000 de copii, au fost nevoiţi să plece din regiunea Idlib din cauza violenţelor.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.