Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că România acordă "sprijin multidimensional” Republicii Moldova, atât financiar, cât şi în ceea ce priveşte aspectele care ţin de securitatea energetică sau de gestionarea valului de refugiaţi din Ucraina, în contextul în care Republica Moldova este ţara care are cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor după izbucnirea conflictului armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat joi seară, la TVR, cât de mare este riscul ca pe teritoriul Republicii Moldova să aibă loc provocări şi escaladări, Bogdan Aurescu a amintit că România a făcut "un apel foarte clar la calm, la responsabilitate", susţinând poziţia autorităţilor de la Chişinău care fac, de asemenea, apel la responsabilitate. 
 
"Este foarte important să nu mai aibă loc astfel de provocări, pentru că nu este deloc util pentru Republica Moldova să treacă printr-o perioadă de instabilitate sau de vulnerabilizare crescută, mai ales în contextul în care Republica Moldova are de înfruntat o serie de consecinţe ale conflictului din Ucraina care se manifestă mai ales prin efortul de a gestiona valul de refugiaţi. Reamintesc faptul că Republica Moldova are cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor dintre toate statele care sunt confruntate în acest moment cu val de refugiaţi din Ucraina”, a afirmat ministrul de Externe.
 
"Acordăm sprijin multidimensional Republicii Moldova, ne preocupă şi aspectele care ţin de securitatea energetică a Republicii Moldova, împreună cu colegii de la Chişinău încercăm să atenuăm efectele acestei crize care, iată, se răsfrâng şi asupra Republicii Moldova”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe. 
 
El a reamintit că joi preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chişinău, la 11 februarie 2022.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.