Cancelarul german Angela Merkel l-a asigurat pe preşedintele Klaus Iohannis de "întregul său sprijin" în cadrul discuţiei telefonice avute vineri, informează Ambasada Germaniei la Bucureşti, care precizează că punctul de vedere al cancelarului este că orice "diluare" a intesităţii eforturilor ar reprezenta un semnal greşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană", se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Merkel s-a referit în discuţia cu Iohannis şi la situaţia politică internă şi la lupta anticorupţie. "Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit", se mai spune în comunicat.

Un alt subiect a reprezentat pregătirea întâlnirii informale a şefilor de stat şi de guvern UE ce se va desfăşura la 3 februarie, în Malta.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost sunat, vineri, de cancelarul german Angela Markel, cei doi oficiali discutând despre relaţiile bilaterale şi din cadrul NATO, dar şi despre lupta anticorupţie din România. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Merkel s-a arătat "preocupată" de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze aceste demersuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.