Medika TV, singura televiziune medicală din România, lansează pe 27 februarie o serie de dezbateri referitoare la obezitate. De la ora 12,00, va da startul „Maratonului Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea?”. Specialiştii invitaţi în platoul Medika TV vor oferi cele mai bune sfaturi medicale astfel încât lupta cu kilogramele să poată fi câştigată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obezitatea este principalul factor de risc în numeroase afecţiuni, unele dintre ele cu un grad ridicat de mortalitate. Diabetul, bolile de inimă şi chiar accidentul vascular cerebral sunt afecţiuni pe care obezitatea le provoacă. 

De fapt, obezitatea, la rândul său, este o boală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale secolului în care trăim. Un studiu recent referitor la obezitate arată faptul că peste 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, din România, suferă de obezitate. În acest context, Medika TV, singura televiziune medicală din România, aduce în prim plan problema obezităţii şi încearcă să ofere telespectatorilor informaţii corecte şi obiective despre metodele de prevenţie şi de tratament ale obezităţii. Pe 27 februarie, de la ora 12,00, începe „Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea?”. Iată care sunt principalele teme ale dezbaterii:

• Chirurgia obezităţii- chirurgia bariatrică: opţiuni şi metode noi. Importanţa programului de chirurgie bariatrică şi metabolică. Reducerea riscurilor.

• Circuitul dedicat pentru gastric sleeve şi monitorizarea postoperatorie pe termen lung.

• Rolul psihoterapiei în tratarea obezităţii. Pacientul cu obezitate, legătură anormală cu mâncarea. Natura psihologică a nevoii de a mânca

• Terapia cognitiv- comportamentală, ajutor în tratarea obezităţii. Obezitatea, ca modalitate de gestionare a emoţiilor

• Obezitatea, problemă de sănătate publică. Împreună cu supraponderalitaea, cauze importante ale scăderii calităţii şi speranţei de viaţă, factori de risc major pentru boli cardiovasculare, diabet zaharat şi anumite forme de cancer

• Prevalenţa şi tendinţele obezităţii din copilărie în Romania

• Importanţa strategiilor privind intervenţiile de sănătatea publică pentru prevenţia obezităţii infantile

• Managementul obezităţii – acces echitabil la serviciile integrate de asistenţă medicală pentru gestionarea excesului de greutate şi a obezităţii, ca parte acoperirii medicale.

Alături de specialişti, în platoul Medika TV, pe tot parcursul discuţiilor, vor fi îndrăgitele prezentatoare ale postului TV, Simona Bălănescu şi Eugenia Foarfecă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.