Din cauza faptului că se prezintă prea târziu la cabinetul medicului stomatolog, multe persoane, mai ales în România, rămân pur şi simplu fără dinţi. Stomatologia modernă se bazează pe tehnici inovative prin care dinţii lipsă sunt înlocuiţi în 24 de ore. Acest tip de tratament poartă numele de „Fast and fixed” şi are rolul de reda funcţionalitatea danturii pacienţilor până când aceştia beneficiază de implanturi definitive.
Prin tratamentul „Fast and fixed”, pacienţilor le sunt montate practic implanturi provizorii. Iar funcţionalitatea acestora este aproape similară cu cea a implanturilor definitive. Despre beneficiile acestui tip de tratament a vorbit la Medika TV dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară în cadrul Clinicii Regina Maria Dental Clinics.
„Acest tratament înseamnă că, practic, pacientul fie vine cu dinţi care nu sunt salvabili, fie nu mai au dinţi pe arcade. În orice care dintre variante şi noi pe respectivele arcade punem un număr de 6 implanturi, 8 implanturi mai rar, facem adiţie osoasă, venim să restaurăm din volumul osului astfel încât implanturile să stea într-un os suficient de gros şi bun pe termen lung. Şi încă din acel moment încep fazele de amprentare, astfel încât pacientul, în aproximativ 24 de ore să primească un set de dinţi ficşi pe acele implanturi” a explicat, la „Doctor Medika”, dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară, Regina Maria Dental Clinics.
26 mai - Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie - Perspectivele macroeconomice și fiscale ale României
Totuşi aceste implanturi provizorii nu pot fi utilizate o perioadă îndelungată. Medicii recomandă purtarea lor preţ de maximum 6 luni, în tot acest timp pacientul fiind pregătit pentru montarea implanturilor definitive.
„Pleci oricum fără probleme dentare şi ajungi acasă cu dinţi noi. Dinţii sunt provizorii, stau între 4 şi 6 luni cu ei, în această perioadă, mai ales în primele săptămâni, pot veni la diverse ajutări pentru a se folosi de ei. După ce trece faza de osteointegrare, o numim noi, de vindecare a osului în jurul implantului, primeşte un set de dinţi finali, definitivi cu care se foloseşte pe termen cât mai lung, chiar pe viaţă” a mai spus, la Medika TV, dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară, Regina Maria Dental Clinics.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.