Doriţi să cumpăraţi o imprimantă şi sunteţi nehotărât între Canon sau Epson şi nu ştiţi care este cea mai bună pentru dumneavoastră? Atunci rămâneţi pentru că aici vă explicăm totul despre cele două branduri şi despre modelele lor cu jet de cerneală continuu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a determina ce imprimantă este mai bine să cumpăraţi între o Canon sau Epson, trebuie să înţelegeţi cum funcţionează şi să cunoaşteţi avantajele şi dezavantajele fiecăreia dintre aceste imprimante.

Imprimante Canon inkjet

Cele mai comercializate imprimante de acest tip şi marcă sunt cele din seria Canon Pixma G.

Avantajele imprimantelor Canon: 

- Acestea utilizează cartuşe de unică folosinţă. În cazul în care calitatea imprimării nu este bună, apar dungi albe sau apare orice altă eroare legată de capul de imprimare. Le puteţi înlocui singuri, fără intervenţia unui tehnician.

- Oferă posibilitatea de a imprima până la 6.500 de pagini cu cartuşul de cerneală care vine cu imprimanta.

- Cernelurile sunt ieftine şi vin în sticle separate. Astfel, puteţi cumpăra doar culoarea de care aveţi nevoie.

- Dispune de conexiune USB şi Wireless.

Dezavantajele imprimantelor Canon:

- Capetele de imprimare sunt scumpe şi se deteriorează uşor.

- Trebuie să imprimaţi zilnic, cu această imprimantă sau cu orice imprimantă cu jet de cerneală. Când nu mai imprimaţi zile întregi, capetele de imprimare se înfundă şi calitatea imprimării începe să scadă.

- Aceste tipuri de imprimante se blochează după o anumită perioadă de timp sau volum de lucru. Ele prezintă erori de blocare a tampoanelor şi va trebui să apelaţi la un tehnician pentru a le repara.

Imprimante Epson inkjet

Epson a fost primul dintre branduri care a produs modelele sale integrate cu cerneală continuă. Această serie de imprimante a fost denumită Ecotank sau imprimantele din seria L.

Avantajele imprimantelor Epson

- Nu va trebui să cumpăraţi cartuşe. Capul de imprimare fix pe care îl folosesc imprimantele Epson este foarte performant. Aşa că, dacă o folosiţi în mod constant, nu veţi avea nicio problemă.

- Puteţi imprima până la 6.500 de pagini cu cartuşul de cerneală care vine cu imprimanta.

- Cernelurile sunt ieftine şi vin în sticle separate. Astfel, puteţi cumpăra doar culoarea de care aveţi nevoie.

- Dacă nu vă opriţi din tipărit sau dacă nivelul cernelii scade complet, este mai convenabilă decât o Canon.

- Are o conexiune USB şi wireless.

Dezavantajele imprimantelor Epson

- În cazul în care calitatea imprimării scade, apar dungi albe sau apare orice altă eroare legată de capul de imprimare, o puteţi rezolva cu uşurinţă (utilizând funcţia de curăţare a duzei). În cazul în care nu se îmbunătăţeşte şi aveţi nevoie de intervenţia unui tehnician, acest detaliu va fi uşor de rezolvat, dacă operaţi la timp. În cazul în care problema cu capul de imprimare este foarte gravă, acesta va trebui înlocuit (dar este mai ieftin decât să cumpăraţi cartuşe pentru imprimantele Canon).

- Trebuie să imprimaţi în fiecare zi, cu această imprimantă sau cu orice imprimantă cu jet de cerneală. Atunci când nu mai imprimaţi timp de câteva zile, capetele de imprimare se înfundă şi calitatea imprimării începe să cedeze.

- Acest tip de imprimantă se blochează după o anumită perioadă de timp sau volum de lucru. Cu toate acestea, un bun tehnician de service va putea să o rezolve fără costuri mari.

Sfaturi pentru utilizarea imprimantelor cu jet de cerneală

Iată câteva consideraţii de care trebuie să ţineţi cont înainte şi după ce aţi cumpărat o imprimantă cu cerneală continuă Canon sau Epson.

- Dacă nu aveţi nevoie să imprimaţi în fiecare zi, acest tip de imprimantă sau orice imprimantă care utilizează cerneală lichidă nu vă va oferi rezultate bune. Orice imprimantă cu jet de cerneală trebuie să fie folosită constant, altfel va prezenta probleme cu cartuşele sau capetele de imprimare.

- Alimentarea cu cerneală: Dacă aţi cumpărat deja imprimanta, ar trebui să imprimaţi cel puţin 3 coli full color pe săptămână şi să urmăriţi întotdeauna nivelul cernelii. Nu permiteţi ca rezervoarele de cerneală să scadă sub nivelul indicat pe imprimantă. Nu aşteptaţi ca sistemul să vă avertizeze, acesta o va face întotdeauna cu întârziere. Acest lucru va duce la tot felul de defecţiuni. Dintre acestea, cea mai gravă este deteriorarea capului de imprimare.

- Dungile albe pe tipărituri: Dacă nu mai imprimaţi timp de multe zile, duzele capului de imprimare se vor înfundă şi va trebui să mergeţi la un tehnician (În cazul Epson). În cazul Canon va trebui să înlocuiţi cartuşele.

- Volumul de imprimare: Amintiţi-vă că este o imprimantă cu cerneală, prin urmare, este un sistem fragil care nu permite imprimarea excesivă. Atunci când imprimaţi, încercaţi să nu faceţi mai mult de 30 de imprimări pe lot. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viaţă a capului de imprimare, altfel acesta va fi deteriorat înainte de vreme.

- Aer în furtunurile de alimentare cu cerneală: Uneori, utilizatorii nu efectuează corect încărcarea iniţială a cernelii la mai multe dintre aceste modele. Ca urmare, rămâne aer în furtunurile care alimentează capetele de imprimare sau cartuşele. Acest lucru va face ca, în scurt timp, să începeţi să observaţi defecţiuni ale calităţii imprimării. Se întâmplă, de asemenea, atunci când nu urmăriţi cu atenţie nivelurile de cerneală. Nivelul de cerneală scade peste nivelul recomandat, iar furtunurile se vor umple de aer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.