Te întrebi cum să îmbini nevoia de a avea mereu haine aranjate la dungă, cu disconfortul produs de călcatul acestora? Cel mai probabil, ai auzit deja de fierul de călcat vertical. Este unul dintre cele mai uimitoare produse pe care le poţi deţine în acest moment, pentru că îl poţi folosit într-o poziţie naturală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu trebuie decât să-ţi pui hainele pe umeraş şi să acţionezi asupra lor. Gata cu masa de călcat, gata cu durerile de spate, gata cu orele interminabile petrecute pentru a-ţi călca o cămaşă.

Dacă ai aflat şi tu de acest intrument şi eşti pe punctul de a-ţi cumpăra unul, iată 3 lucruri la care să fii atent atunci când îţi cumperi un fier de călcat vertical:

  1. Funcţia de auto shut off.

Gândeşte-te la următorul scenariu. Te-ai pregătit să ieşi din casă pentru job. Te-ai trezit târziu şi n-ai găsit nici măcar o singură bluză călcată pe care să o poţi lua cu tine. Încă adormită, scoţi fierul de călcat vertical şi te apuci de treabă.

Te îmbraci rapid, iei bagajul şi porneşti spre muncă. Eşti deja în întârziere. Pe drum, când începi încet, încet, să te trezeşti, îţi dai seama că nu ştii dacă ai scos fierul din priză. Ce faci?

Imaginează-ţi acum că instrumentul pe care-l foloseşti are o funcţie de auto shut off. Adică se opreşte singur după o anumită perioadă, dacă nu mai este folosit. Nu mai trebuie să-ţi faci nicio grijă, nu-i aşa?

  1. Un indicator care să-ţi arate temperatura.

Se poate ca, pe timp de vară, garderoba ta să conţină mai multe haine fine, din materiale textile uşoare, din satin sau mătase naturală, spre exemplu. Ştii bine că, în cazul lor, călcatul devine mult mai complicat. Iar pentru a putea fi efectuat aşa cum trebuie, fără să producă deteriorarea ţesăturii şi, implicit, frustrare şi supărare, pentru că nu vei mai putea purta unul dintre elementele tale vestimentare preferate, ai nevoie să setezi temperatura potrivită.

O temperatură mult prea ridicată, acţionată mai mult timp asupra aceluiaşi loc nu va face decât să producă un defect. Tocmai de aceea, ai nevoie de un fier de călcat vertical, ce poate comandat si de la Emag, care să poată fi manevrat uşor în ceea ce priveşte temperatura.

De asemenea, în cazul unor ţesături mai dificile, vei observa poate că acest model de fier de călcat s-ar putea să nu aibă o eficienţă atât de mare. Iar dacă majoritatea ţesăturilor pe care le deţii aparţin acestui tip, s-ar putea să beneficiezi mai mult de pe urma unei staţii de călcat.

  1. Preţul şi brandul.

Nu întotdeauna cele mai bune oferte vin de la cele mai cunoscute branduri. Tocmai de aceea, ar trebui să arunci o privire nu doar asupra produselor către care te-ai îndrepta în mod obişnuit, ci şi asupra celor care nu sunt atât de vizibile.

Setează-ţi un buget înainte de a cumpăra. Ideea că arunci un ochi asupra preţului pieţei şi apoi setezi tu un preţ peste care nu ai vrea să treci s-ar putea să fie, de fapt, înşelătoare. Apropo, te-ar ajuta, de asemenea, să te uiţi şi la funcţiile pe care le aduce în plus produsul pe care ţi-l doreşti.

Spre exemplu, pentru bunicii tăi, multe funcţii suplimentare, precum ajustarea în funcţie de temperatură, s-ar putea să nu spună nimic şi să rămână nefolosite. Rămâi, aşadar, strict la nevoile tale, şi ia în considerare dacă lucrurile care vin în plus sunt de real folos pentru tine sau vor rămâne, de fapt, acolo.

Aşadar, atunci când eşti pe punctul de a cumpăra un astfel de produs, câteva dintre lucrurile la care trebuie să fii atent sunt, pe lângă puterea de funcţionare a instrumentului şi modul de funcţionare, şi existenţa unor funcţii precum cea de auto shut off, a unui indicator care să-ţi arate temperatura şi care, eventual, să se ajusteze natural în funcţie de tipul de ţesătură, şi raportul dintre preţ şi brandul producător.

Care sunt cele mai importante criterii pentru tine?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.