Grupul Rodbun, companie antreprenorială românească ce activează cu succes în domeniul agribusiness, a contractat un credit sindicalizat în valoare de 101,5 milioane de euro pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru şi pentru susţinerea planurilor de dezvoltare. Este una dintre cele mai mari finanţări acordate unei companii româneşti din acest sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a oferit servicii de asistenţă juridică fondatorilor Grupului Rodbun în legătură cu o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 101,5 milioane de euro, prin refinanţarea şi majorarea facilităţilor existente cu 37,14 milioane euro. Echipa firmei a fost coordonată de Mihai Dudoiu (Partener) şi Sergiu Negreanu (Managing Associate), cu suportul Sorinei Ştefoni (Avocat Senior).

De asemenea, PCF Investment Banking a acţionat pentru Grupul Rodbun în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

„Faptul că o companie antreprenorială românească accesează o facilitate de credit de peste 100 milioane de euro într-un timp record reflectă potenţialul uriaş al sectorului agribusiness din ţara noastră şi, în acelaşi timp, reconfirmă capacitatea antreprenorilor români de a colabora eficient cu instituţiile financiar-bancare pentru dezvoltarea şi extinderea afacerilor lor.”, a declarat Sergiu Negreanu, Managing Associate.

La această tranzacţie, Banca Comercială Română S.A. are calitatea de Coordonator, Iniţial Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitare şi Agent de Garanţii, alături de CEC Bank, ING NV Amsterdam – Bucharest Branch, Raiffeisen Bank în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Garanti BBVA şi Alpha Bank în calitate de creditori.

Grupul Rodbun gestionează aproximativ 8.000 de hectare de producere sămânţa în ferme situate în regiunile cu potenţial agricol din România, operează trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă şi deţine un lant de 50 de magazine agricole care deservesc micul fermier. Grupul deţine una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piaţa agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale şi capacităţi de depozitare cereale.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este una dintre cele mai mari societăţi de avocatură independente din România, activând cu succes în toate domeniile dreptului afacerilor. De asemenea, este cea mai bine cotată firmă de avocatură în directorul juridic Legal 500 EMEA, având prima poziţie în majoritatea ariilor de practică analizate. În general, Ţuca Zbârcea & Asociaţii este clasată în eşalonul superior al caselor de avocatură româneşti, fiind apreciată deopotrivă de clienţi şi confraţi pentru capacitatea de a oferi soluţii inovatoare, cât şi practice în domeniul juridic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.