Horváth Anna, viceprimarul din Cluj-Napoca, a fost plasată sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), aceasta fiind suspectată că a făcut demersuri pentru avizarea unui proiect imobiliar în care avea interese un om de afaceri, în vederea obţinerii de foloase care să o ajute în campania electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA Cluj au dispus punerea sub control judiciar a viceprimarului din Cluj-Napoca, Horváth Anna, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 10 octombrie, pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat publicat marţi de către DNA, ”în perioada februarie – mai 2016, inculpata Horváth Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice”.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire.

Kelemen Hunor: Sunt convins că viceprimarul Horvath Anna nu a comis nicio ilegalitate, este o persoană onestă şi cinstită
CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor: Sunt convins că viceprimarul Horvath Anna nu a comis nicio ilegalitate, este o persoană onestă şi cinstită

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcţionari, ”Horváth Anna a pretins de la omul de afaceri omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale”, se mai arată în comunicat.

Procurorii susţin că viceprimarul şi omul de afaceri au convenit ”să disimuleze” remiterea abonamentelor prin încheierea unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horváth Anna ”să indice” omului de afaceri o persoană juridică cu care să fie încheiat acest contract.

De asemenea, în acelaşi context, viceprimarul a promis că şi după alegerile locale va continua să îl ajute pe omul de afaceri şi în cazul altor proiecte imobiliare, mai spun anchetatorii.

Luni, procurorii DNA au făcut percheziţii în biroul şi casa viceprimarului, precum şi la sediul UMDR Cluj.

Horváth Anna declara, luni la prânz, că percheziţiile DNA au legătură cu finanţarea campaniei sale electorale la Primăria Cluj, la alegerile din luna iunie. 

”Este o anchetă în curs de cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale la care am candidat pentru Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea campaniei şi activitatea mea administrativă şi din cadrul instituţiei. Acum, în acest moment, nu am nicio calitate în acest dosar. Se fac demersuri”, spunea Horváth Anna.

De la locuinţa viceprimarului procurorii au ridicat mai multe documente şi agende personale şi au verificat şi calculatorul acesteia.

Ulterior, Horváth Anna a fost ridicată de către procurorii DNA şi dusă la audieri, unde a stat în jur de două ore. 

DNA anunţa luni că anchetatorii fac cercetări cu privire la infracţiuni de corupţie ce ar fi fost comise în perioada 2014 -2016.

Horváth Anna a candidat la alegerile locale din 5 iunie pentru Primăria Cluj-Napoca din partea UDMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.