Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar în dosarul de trafic de influenţă în care a fost audiat mai mult de două ore la sediul DNA Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Blaga a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că a fost pus sub control judiciar în dosarul în care a fost audiat.

”Eu o să-mi dovedesc nevinovăţia, alte comentarii nu am de făcut”, a spus Blaga.

Întrebat dacă va demisiona din funcţiile pe care le deţine, el a răspuns: ”Vă rog să reţineţi că eu sunt garantul respectării statutului şi al tuturor deciziilor partidului. Voi acţiona în consecinţă, nu vă faceţi probleme”.

Blaga a negat că ar fi primit comisioane pentru contracte preferenţiale şi a spus că el este primul care trebuie să respecte statutul PNL.

”Eu sunt primul care trebuie să respecte statutul şi pe urmă ceilalţi colegi”, a mai spus Blaga.

Potrivit unor surse judiciare, Vasile Blaga ar fi primit sume de sute de mii de euro, reprezentând 10% din cuantumul contractelor pe care unele firme le-ar fi primit în mod preferenţial ca urmare a intervenţiilor fostului ministru.

Acealeaşi surse susţin că la DNA Ploieşti urmează audierea altor persoane în dsoarul în care Blaga are calitatea de suspect.

Vasile Blaga a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 9.30, surse apropiate anchetei spunând că el fusese citat pentru ora 10.00.

Conform unor surse judiciare, Blaga a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu presupuse fapte de corupţie săvârşite între anii 2009-2012, pe când era ministru de Interne. Concret, ar fi vorba despre un dosar de trafic de influenţă, în care fostul ministru este suspectat că ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte către anumite firme.

În 19 septembrie, Vasile Blaga a fost audiat la DNA - Structura Centrală, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar deschis în acest an. Atunci, la ieşirea de la DNA, Blaga a spus că a fost întrebat de procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

Copreşedintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.