Copreşedintele PNL Vasile Blaga a venit joi la DNA, el declarând că a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu. Surse judiciare au precizat că Blaga va da declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Blaga a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că dosarul este de anul trecut şi vizează fapte de abuz în serviciu, dar nu ştie despre cine este vorba.

Liderul PNL a precizat că deja multe dosare privind fapte de abuz în serviciu la ANRP sunt în instanţă şi se vor pronunţa judecătorii asupra vinovăţiei persoanelor acuzate.

Şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost audiat la DNA, în 9 martie, tot în calitate de martor într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP. Predoiu le-a dat procurorilor detalii despre modul în care a fost numită Alina Bica în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor.

DNA a instrumentat în total cinci dosare care au vizat despăgubirile ilegale şi supraevaluate de la Autoritatea Naţoională pentru Restituirea Proprietăţilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise în judecată, iar în alte două încă se fac cercetări.

Într-unul dintre dosare de la DNA este vizată despăgubirea ilegală primită de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean să intervină la fostul preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean pentru a primi despăgubirea şi i-ar fi dat în schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost dată într-o biserică din Chitila, în 2010. 

La momentul aprobării despăgubirii lui Mihai Rotaru, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP erau Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despăgubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA şi sunt deja trimise în judecată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.