Bărbatul care este suspectat că a adus prăjituri cu marijuana la o petrecere organizată în urmă cu două weekenduri la un hotel din Râmnicu Vâlcea a fost arestat preventiv, pentru 21 de zile. Decizia este definitivă şi contrazice soluţia pronunţată iniţial de Tribunalul Vâlcea, care dispusese în cazul suspectului arestul la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, marţi, contestaţia înaintată de DIICOT la decizia Tribunalului Vâlcea de a dispune arestul la domiciliu în cazul bărbatului suspectat că a dus prăjituri cu stupefiante la o petrecere organizată de ziua de naştere a unui bărbat şi găzduită de un hotel din Râmnicu Vâlcea, eveniment în urma căruia 16 persoane au ajuns la spital. 
 
”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea şi, în temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Cojocari Dumitru, pe o perioadă de 21 de zile, începând cu data efectivei încarcerări. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii, care nu contravin prezentei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, este decizia pronunţată, marţi, de judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti, Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie. 
 
Bărbatul se afla în arest la domiciliu din 23 ianuarie. 
 
Dumitru Cojocari, în vârstă de 32 de ani, este suspectat că a oferit prăjituri cu marijuana la o petrecere privată desfăşurată într-un restaurant al hotelului Ramada din Râmnicu Vâlcea. Conform DIICOT, el se număra printre invitaţii la eveniment.
 
În urma consumului, 16 dintre participanţii la aniversare au acuzat stări de rău, palpitaţii, halucinaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. Pentru 15 dintre ei, testele pe probe din urină au ieşit pozitive la marijuana.
 
În urma percheziţiei efectuate duminică, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis şi un grinder.
 
Hotelul care a găzduit petrecerea s-a delimitat de incident. Ramada Hotel a anunţat că mâncarea oferită invitaţilor a respectat normele de siguranţă alimentară, subliniind că prăjiturile au fost aduse de sărbătorit, însoţite de aviz de conformitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.