Unul dintre funcţionarii de la Administraţia Finanţelor Publice Buzău plasat de procurorii DNA sub control judiciar a solicitat încetarea raporturilor de serviciu, iar ceilalţi au fost mutaţi la alte structuri, pentru a nu desfăşura activitatea de la momentul comiterii faptelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Structura regională căreia i se subordonează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău afirmă că susţine acţiunile procurorilor şi respinge ferm abaterile de la conduită ale propriilor angajaţi şi lipsa acestora de integritate anunţând ca a luat deja primele măsuri în concordanţă cu deciziile procurorilor.

"Conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi susţine demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită şi de la prevederile legale în vigoare", se arată într-un comunicat al DGRFP Galaţi.

Astfel, sursa citată precizează, referitor la funcţionarii publici din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău pe care procurorii DNA i-au pus sub control judiciar, că unul dintre ei a solicitat încetarea raporturilor de serviciu.

"În privinţa celorlalţi funcţionari, au fost luate măsurile stabilite prin ordonanţele procurorilor, în sensul mutării temporare a acestora în cadrul altor structuri pentru a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, în conformitate cu prevederile art. 501 din O.U.G. nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ", anunţă DGRFP Galaţi.

De asemenea, reprezentanţii DGRFP Galaţi declară că vor acorda organelor de anchetă tot suportul legal, în măsura în care va fi solicitat.

"Reafirmăm hotărârea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a menţine un grad ridicat de încredere şi de respectare a standardelor de integritate şi corectitudine asumate", se mai arată în comunicatu DGRFP Galaţi.

Şeful Serviciului de Inspecţie Fiscală Persoane Juridice din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Buzău, cinci inspectori şi consilieri ai instituţiei şi un om de afaceri sunt cercetaţi de DNA pentru mai multe acuzaţii de corupţie, inclusiv trafic şi cumpărare de influenţă, toţi fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ulterior, procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de 27 de oameni de afaceri în acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.