Tribunalul Sibiu a decis, vineri, suspendarea executării ordinului prefectului de Sibiu, Adela Munceanu, prin care primarul Astrid Fodor a fost demisă din funcţie. Decizia nu este definitivă. Pe rolul instanţei rămâne dosarul prin care Astrid Fodor a cerut anularea ordinului de prefect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite cererea şi suspendă executarea ordinului nr. 262/03.07.2019, până la soluţionarea pe fond a acţiunii care face obiectul dosarului  2075/85/2019”, a transmis, vineri, Tribunalul Sibiu.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacat cu apel. Acesta se depune la Tribunalul Sibiu, dar va fi soluţionat de către Curtea de Apel Alba.

În 10 iulie, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat la Tribunalul Sibiu ordinul prefectului Adela Muntean prin care a fost demisă din funcţie.

Pe rolul Tribunalului Sibiu, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, s-au înregistrat dosarele 2075/85/2019 şi 2080/85/2019.

Primul dosar are ca obiect ”Constatare nulitate Ordin nr. 262/03.07.2019”, părţile implicate fiind, în calitate de contestator, Astrid Fodor, iar ca intimaţi Instituţia Prefectul Judeţului Sibiu Şi prefectul judeţului Sibiu - Muntean Maria Adela.
”Prin contestaţia formulată împotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu, şi Prefectul Judeţului Sibiu - Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca în baza probatoriului ce va fi administrat, instanţa să dispună: Constatarea nulităţii Ordinului nr. 262/03.07.2019, întrucât este emis în mod nelegal; Repunerea părţilor în situaţia anterioară cu plata indemnizaţiei cuvenite începând cu data emiterii ordinului şi până la reluarea funcţiei de primar al Municipiului Sibiu şi cheltuieli de judecată”, a transmis Tribunalul Sibiu.

Sursa ciată a precizat că dosarul nr. 2080/85/2019 a avut ca obiect ”suspendare executare act administrativ - Ordinul nr. 262/03.07.2019”.

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, în 3 iulie, ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta a fost declarată în incompatibilitate, printr-o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor a făcut parte, pe vremea când era viceprimar, din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

Atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul FDGR al municipiului Sibiu, Corina Bokor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.